DRUŽINA NAS POTREBUJE!

Usoda je prejšnji mesec kruto posegla v življenje družine Badjie. S trdim delom jih je preživljal oče, kot gradbeni delavec, ki je garal v težkih pogojih, da bi preskrbel svojo ženo in njunih sedem otrok. Žena je doma skrbela za dom in za otroke. Nekateri od njih so že hodili v šolo, da bi lahko imeli boljše priložnosti v prihodnosti.

Potem pa je tragičen dogodek obrnil življenje družine na glavo. Za očeta je bil usoden padec s strehe in je kmalu po nesreči podlegel poškodam. Njegova žena je pri 38 letih naenkrat ostala sama s sedmimi otroki in brez dohodkov, nepismena. Nikoli ni imela možnosti hoditi v šolo, poročila se je pri 22. Otroci, ki so hodili v šolo, so bili prisiljeni prekiniti svoje izobraževanje, saj preprosto ni več denarja za hrano, kaj šele za šolnine, uniforme, učbenike, šolske potrebščine in za malico. Najmlajši otrok je še dojenček, ki ne bo nikoli poznal svojega očeta, 5-letna hčerka ima hude težave pri hoji in bi potrebovala zdravniško pomoč, 16-letnica pa ima že od rojstva težave z očmi.

Utrujena ovdovela mati služi majhne vsote denarja s pranjem perila, vendar družina iz dneva v dan bije boj za preživetje. Zdaj vsi skupaj živijo v eni sami majhni sobici, ki ni primerna za bivanje, saj vanjo med deževjem teče voda. Elektrike in tekoče vode v njihovem domovanju ni. Nimajo nikogar, na katerega bi se lahko obrnili za pomoč. Mama si močno želi, da bi se otroci lahko vrnili v šolo in si s tem odprli vrata v boljše življenje ter, da bi vsi njeni otroci imeli dovolj hrane, da bi normalno odraščali.

Družina nujno potrebuje pomoč. Vsak od nas je lahko hvaležen za streho nad glavo, za suho posteljo, za hrano na mizi, za zdravje in za možnost izobraževanja. Odprite srce in pomagajte tistim, ki te sreče nimajo. Vsak posameznik lahko s svojimi dejanji spremeni svet.

Družini lahko pomagate z nakazilom donacije na naš TRR.

Podatki za nakazilo:
PREJEMNIK NAKAZILA: DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA
KLANC 89, 3204 DOBRNA, SLOVENIJA
IBAN: SI 56 2900 0005 0687 692
Referenca: SI 99
Namen nakazila: DRUŽINA BADJIE
Koda namena: CHAR
SWIFT: BACXSI22

Začne se pri meni, začne se pri tebi.

Za več informacij nam pišite na info@zaotrokesveta.com

družina Badjie