NA PROSTOVOLJNO DELO V AFRIKO?

Vabimo vas, da si ogledate video, ki prikazuje delček našega dela in programa s katerim spreminjamo življenja posameznikom v Gambiji!

Potuj kot Prostovoljec v Gambijo ponuja popotnikom povsem drugačno izkušnjo na potovanju. Preko lokalne humanitarne organizacije boste doživeli državo skozi oči domačinov, z njim boste delili svoje znanje in izkušnje, se ob tem prijetno družili, raziskovali državo, njihovo kulturo in običaje, videli živali v naravnem okolju, občudovali naravne znamenitosti, bolj podrobno spoznali žalostno zgodovino, skupaj z domačini peli in plesali. Najpomembnejše pa je to, da se boste iz potovanja vrnili bogatejši za nova, iskrena prijateljstva in nepozabno izkušnjo, ki vam bo za vedno ostala v spominu in srcu.

Potuj Kot Prostovoljec je primeren za vsakogar; za študente, zaposlene, mladoporočence, upokojence, posameznike, skupine, itd., saj smo ustvarili program, ki omogoča obisk in doživetje prave Afrike brez zahtevnih pogojev, specifične izobrazbe, izkušenj in časovnih omejitev. Verjamemo, da si vsak, ki bi rad nekaj časa preživel z otroki, spoznal prijazne domačine, raziskal oddaljene afriške vasi in zanimive kraje ter videl živali v naravnem okolju, zasluži to možnost. Mnogo je takih, ki celo življenje sanjajo o obisku Afrike in mi smo tu zato, da vam pomagamo te sanje uresničiti.

Video: Sara Gufo, prostovoljka & študentka etnologije in kulturne antropologije, se je prijavila na program Potuj kot Prostovoljec v Gambijo, pridobila sredstva za financiranje študijskega obiska in se septembra odpravila v Gambijo na prav posebno misijo. Skozi oči domačinov je posnela življenje v Gambiji, takšno kakršno v resnici je. Z našo pomočjo je postala del njihovega in našega vsakdanjika. Obiskala je bolj in manj oddaljene vasi, ki so tako ali drugače povezane z našimi obstoječimi in prihajajočimi projekti v Gambiji. Vse skupaj je posnela, da bo vsem vam še bolj približala to malo deželo nasmejanih ljudi, naše delo, prostovoljstvo, botrstvo in nove projekte.

Ponovno bi se zahvalili vsem prostovoljcem in botrom, ki skupaj z nami gradite most za lepšo in boljšo prihodnost naših otrok v Gambiji.