ZNANJE ZA MOJE SANJE

6-nika2s

Foto: Nika Šinigoj

Kako lahko pomagaš ti? JAZ ZNAM ŠIVATI!
Če imate znanje krojenja, šivanja in modnega oblikovanja vas vabimo k sodelovanju pri našem novem projektu “Znanje za moje sanje”. Gre le za eno od aktivnosti, ki jih bomo izvajali v našem karierno-izobraževalnem centru, ki ga bomo s pomočjo donatorjev zgradili v Gambiji. Glavni cilj vseh aktivnosti, delavnic, tečajev in poklicnih izobraževalnih programov je, da udeležence naučimo novih veščin, spretnosti, uporabe sodobne informacijske tehnologije, poslovnih in tehničnih znanj, itd. Glavni koncept centra bo torej iskanje dolgoročnih rešitev zaposlovanja in razvijanja malega gospodarstva.

S pomočjo analize lokalnih potreb smo ugotovili, da bi lahko mladim deklicam in ženskam, ki so dokončale srednjo šolo ter ne najdejo zaposlitve pomagali z mednarodno izmenjavo znanj s področja šivanja, krojenja & modnega oblikovanja.

Kaj pričakujemo od prostovoljca/ke? Kreativno izdelavo različnih produktov iz afriškega blaga s katerimi bi zbirali prostovoljne prispevke za nakup šivalnega stroja v Gambiji. Po uspešni izvedbi akcije, bi se odpravili v Gambijo, kjer bi skupaj kupili šivalni stroj in skupino deklic/žensk naučili izdelovati izdelke, ki bi jih lahko nato same ponujale turistom ter obiskovalcem te dežele nasmejanih ljudi.

V kolikor vas zanima sodelovanje, nam pišite na info@potujkotprostovoljec.si.
Foto: Ajda Sušnik Vrečič

Foto: Ajda Sušnik Vrečič