ALMEDINA Z VAROVANCEMA

DODOU, ADAM IN ALMEDINA

Almedina Ramic, naša nova prostovoljka in botra je nedeljsko popoldne preživela v družbi obeh varovancev, za katera so se odločili, da jima pomagajo vsi družinski člani. Najprej je spoznala Dodouja, ki mu je v resnici ime Muhammed, vendar ga nihče ne kliče po tem imenu. Mama ne govori angleško, zato smo prevajali. Takoj ko smo stopili v hišo, je bilo okoli Almedine ogromno sosedovih otrok, mlajša sestrica in starejši brat. Almedina je dečku izročila novo šolsko torbo, veliko novih oblačil, šolske potrebščine in igrače. Deček ni mogel skriti veselja in se vsakič, ob pogledu na svoje stvari, široko nasmejal. Nikoli še ni dobil takega darila, zato je bilo veselje še toliko večje. Almedina je mami izročila še nekaj denarja. Molitev in besede so Almedino skoraj spravile v jok vendar, se je zadržala, ker ni vedela kako bi si razlagali njene solze.

Nato je spoznala še Adam in njenega očeta. Deklica je veliko bolj sramežljiva kot Dodou. Tudi njej je izročila šolsko torbo, šolske potrebščine, oblačila in igrače. Deklica je za Almedino narisala risbico. Očetu je prav tako izročila nekaj denarja, da kupi kar najbolj potrebujejo. Oče se je stalno zahvaljeval in molil za Almedino in njeno družino. Povabil jo je na obisk, da ji bo predstavil celotno njihovo družino.
Izredno težko je opisati te občutke, močne besede, iskrene molitve staršev, katerim otrokom se ljudje, ki jih še nikoli v življenju prej niso videli, odločijo pomagati.

OBISK VAŠIH VAROVANCEV

Zaupanje botrov je naše glavno vodilo, zato se trudimo, da delamo transparentno in pošteno! Botrom, ki vsak mesec finančno pomagajo otrokom, omogočamo tudi, da jih obiščejo v Gambiji. Naša želja je, da se otroci, njihove družine in botri med seboj spoznajo in navežejo stike. Želimo, da se botri sami prepričajo o razmerah, v katerih živijo družine in da denar res vsak mesec pride v roke staršev otrok, brez posrednikov.

Za več informacij nam pišite na info@zaotrokesveta.com.