PRIDRUŽILA SE NAM JE POLJSKA!

Januarja 2018 smo v Gambiji spoznali poljski par, Paulino in njenega moža Jacek-a. Naše poti so se združile predvsem zaradi Pualinine skrbi pred prvim potovanjem v Afriko, nastanitvijo in razmerami nasploh. Preko socialnih omrežij smo se povezali in jima svetovali kako in kaj. Nato smo se tudi srečali v Gambiji in bolje spoznali. Takrat sta tudi izvedela več o našem humanitarnem delu v Gambiji. Že v Gambiji sta se odločila, da želita podpreti eno deklico pri izobraževanju. Vse od takrat podpirata Degen, deklico iz Barre. Paulina, ki je najprej doživela kulturni šok, se je po 3 dneh zaljubila v Afriko. Jacek pa je že po naravi avanturist.

Paulina in Jacek sta se kasneje povezala s svojo družino v Gambiji. Zaradi osebnega stika z družino, predvsem mamo, in spoznanja kako botrstvo pozitivno vpliva na deklico in celotno družino, je še posebno pri Paulini vzbudilo željo po tem, da bi pomagala še večjemu številu otrok.

Pri naslednjem obisku Gambije, nista več prišla samo na dopust ampak sta tudi obiskala družine, vrtec in se še bolje spoznala z razmerami. V tem času so postali botri še mama in sestra od Pauline ter Jacekova mama. Potem pa so se jim začeli pridruževati še prijatelji. 

Tako sta se Paulina in Anna odločili, da bi radi več svojega prostega časa posvetili iskanju pomoči za otroke v Gambiji, tako botrstvu, kot tudi programu Potuj kot Prostovoljec in sodelovanju pri izgradnji in delovanju karierno-izobraževalnega centra. Poljaki uspešno zbirajo tudi donacije za malice za naš letošnji poletni tabor. 

Paulino pričakujemo v Gambiji takoj, ko bo možno zopet potovati. Več poljskih prostovoljcev in botrov pa v bližnji prihodnosti. 

Zelo se veselimo nadaljnjega sodelovanja in projektov z našo poljsko ekipo! 

Facebook stran najdete s klikom TUKAJ.

Nova spletna stran bo prevedena v 4 jezike! 

Korak za korakom hodimo skupaj in naša mednarodna družina je vedno večja.

Hvala! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *