SLOVENSKI ARHITEKTI V GAMBIJI

Izredno smo ponosni na sodelovanje s študenti in mentorji Fakultete za arhitekturo iz Ljubljane. Ne samo, da sodelujejo pri realizaciji naših ciljev za dejanske spremembe v življenjih posameznikov v Gambiji, vendar tudi slovenskim in tujim študentom omogočajo izredno bogato izkušnjo in popotnico za življenje! Takšna sodelovanja so zelo pomembna, saj ne gre le za izmenjavo znanj in izkušenj. Gre za pogum, sočutje, solidarnost in toleranco. Gre za povezovanje ljudi med celinami, premagovanje kulturnih in verskih razlik, odpravljanje predsodkov, zmanjšeanje nasilja zaradi drugačnosti hkrati pa vzpostavljanje mednarodnih odnoso in sklepanje novih prijateljstev, ki lahko doprinesejo k lepši prihodnosti.

Mednarodno povezovanje pomeni tudi razvoj inovativnih pristopov k učenju. S takimi projekti vzpostavljamo ravnotežje med učnim sistemom v razvitem in nerazvitem svetu. Mnenja smo, da je kombinacija obeh najboljša rešitev za zdravo in uspešno prihodnost. Mednarodno sodelovanje hkrati spodbuja razvoj lokalnih odnosov in aktivnosti, saj se v posamezno akcijo vklljučijo tudi starši, prijatelji, sorodniki in celotna lokalna skupnost.

Izboljšanje jezikovnih kompetenc zaradi komunikacije v angleškem jeziku je osnovna prednost našega sodelovanja. Navsezadnje pa preko mednarodnega sodelovanja spodbujamo mlade k ustvarjalnem razmišljanju v lokalnih in svetovnih okvirih.

Več o sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo, si lahko preberete s klikom TUKAJ.

delo arhitektov v Gambiji

Čas je za spremembo!

Z izgradnjo karierno-izobraževalnega centra, katerega glavni cilj je pomoč pri izobraževanju, zaposlovanju in načrtovanju lastne kariere, želimo prekinil verigo kratkoročnih rešitev ter podati resnične priložnosti otrokom in odraslim, ki so se rodili v eni izmed najrevnejših držav na svetu. Prav tako ne želimo, da bi otroci, ki so vključeni v naš program botrstev, po končanem izobraževanju ostali doma brez zaposlitve. V okviru centra bomo ustanovili karierno-zaposlitveni oddelek, ki bo povezoval podjetja in iskalce zaposlitve. To bo tudi prvi tovrstni center v Gambiji.

S ponedeljkom 20.8.2018 bomo pričeli “pod streho” izvajati redne poletne delavnice s prostovoljci, ki bodo ostali v Gambiji do konca septembra.

Druga faza gradnje centra se bo pričela v začetku prihodnjega leta. V kolikor bomo zbrali dovolj donacij, je v načrtu gradnja treh učilnic in sanitarnih prostorov, ki vključuje tudi izkop greznic. Za realizacijo tega, bomo nujno potrebovali vašo podporo. Prav tako še vedno nismo zbrali dovolj sredstev za vodnjak brez katerega je nemogoče nadaljevati z gradnjo.

Če želite podpreti naš projekt za dolgoročne in pametne rešitve za prebivalce Gambije, lahko to storite z nakazilom vaše donacije za izgradnjo centra na TRR našega društva:

DRUŠTVO ZA OTROKE SVETA
Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana, SLOVENIJA
IBAN (TRR): SI 56 2900 0005 0687 692
Referenca: SI 99
Koda namena: CHAR
Namen: GRADNJA CENTRA
SWIFT: BACXSI22

Vsak euro šteje!

Vse vaše donacije bodo tudi v bodoče skrbno porabljene za dolgoročno rešitve in izboljšave.
Vsa vaša imena bodo vgravirana na zidake s katerimi bomo postavili del centra. O vseh aktivnostih vas bomo sproti obveščali.