Vrtec Šempas za otroke v Gambiji

Prijazni vzgojiteljici iz vrtca Šempas, Denis Šuligoj in Tina Marinčič, sta se odločili, da bosta skupaj s svojo skupino otrok naredili uporabna darila in jih poslali otrokom v Gambijo. V začetku aprila smo prejeli njihovo pošiljko. V paketu je bilo poleg darilc tudi pismo.

Otroci v Gambiji so se tako, kot vsi otroci sveta darilc zelo razveselili! Mali snežaki na svinčnikih so super ideja! Na vprašanje “kdo so ti beli možje” so odgovorili: “This is Merry Christmas”! Skupaj s prostovoljkami smo jim opisali lastnosti snega. Z zanimanjem so nas poslušali, ker snega ne poznajo.

Skupaj bomo odgovorili na pismo ter jim poslali risbice, otroci so namreč izrazili željo, da bi za prijetelje v Sloveniji nekaj narisali. Sonce, metulje, pikapolonice,..

Zahvaljujemo se vzgojiteljicama iz vrtca Šempas in njuni skupini “Snežinke” za prijetno presenečenje in želimo si, da se naše sodelovanje tudi nadaljuje.

S takšnimi potezami se poveča zavedanje o razmerah po svetu, ljudje se povezujemo in odpravljamo predsodke in stereotipe.

GALERIJA SLIK