ZAKLJUČNA PRIREDITEV

Priprave na zaključno zabavo v našem vrtcu in osnovno šoli so potekale od sredine meseca maja. Skupaj z vzgojiteljicami in učiteljema smo naredili načrt in zadolžili vsakega posebej, da pripravi program za skupino, katero uči skozi celo šolsko leto. Letos so prvič nastopale vse starostne skupine, od triletnikov, do najstarejših, starih 9 let.

Učitelja Michael in Abdoulrahman sta poskrbela za glasbeno opremo, najem odra, šotorov, stolov, itd.

Program se je začel z molitvijo in kratkim govorom najboljše učenke na šoli. Nato smo nadaljevali s plesom, petjem, igro,kvizom in na koncu s podelitvijo nagrad. Učenci iz skupine N3 (5 in 6 let) in skupine N4 (6 in 7 let ) so v svoj program vključili tudi dve slovenski pesmi. To je rezultat dela naših pridnih prostovoljk. Najmlajši v vrtcu iz skupine N1 (3 in 4 leta ) pa so zapeli kratko angleško pesmico. Naučila jih je naša prostovoljka Petra Novak.

Na prireditev smo povabili tudi otroke iz sosednje šole, ki so se nam predstavili s pesmijo in z igro. V zahvalo za njihov program jih bomo skupaj z zmagovalci tekmovanja v čiščenju vrtca peljali na izlet. Nagrade so bili zelo veseli.

Vsem otrokom iz skupine N4, ki bodo letos postali prvošolčki, smo razdelili priznanja. Deset pa jih je prejelo tudi praktično nagrado (šolske potrebščine) za različne dosežke v celem šolskem letu.

Šolske potrebščine smo razdelili tudi najboljšim učenkam in učencem iz ostalih skupin. Zmagovalcem kviza pa bomo s pomočjo donatorjev iz Slovenije plačali šolnino za leto 2014/15. Ostali so dobili praktične nagrade. Pri podelitvi nagrad smo na oder poklicali tudi starše. Veselje je bilo na vrhuncu.

Oče enega izmed nagrajenih dečkov je ob novici, da mu za dečka ne bo treba plačati šolnine od sreče komaj zadrževal solze.

Ob koncu prireditve je na oder stopil še oče dveh malčkov iz našega vrtca in se nam v imenu vseh staršev zahvalil za delo v vrtcu in na sploh v Gambiji. Zaključne zabave se je udeležila celotna lokalna skupnost in nas z glasnim ploskanjem in zahvalami napolnila z optimizmom in energijo, da bomo lahko naše poslanstvo s še večjo vnemo opravljali naprej!

FOTO GALERIJA

Modou Lamin Singhateh