ZANIMIVI PRISPEVKI

PRIMORKE V GAMBIJI NA PROSTOVOLJNEM DELU

Allegra Švagelj, Nika Glavina in Polona Klemshe so bile del ekipe 14 prostovoljk iz Slovenije, ki so se pred nekaj dnevi vrnile iz Gambije, kjer so preko našega društva en mesec opravljale prostovoljno delo v zahodni Afriki, natančneje v Gambiji. Velik poklon vsem!prostovoljno delo

Naše mlade sogovornice so v Gambiji učile otroke, stare od 2 do 12 let, poleg tega pa so z zbranimi sredstvi pomagale številnim družinam. Čustveno najbolj močno je bilo soočenje z izrazito revščino te države in odnos do otrok, ki je precej grob in popolnoma odmaknjen od vsakdanje naklonjenosti in topline. Izkušnja je bila zelo močna, so povedale ob prihodu. A z zavedanjem, da je treba na tem področju in območju še veliko narediti, vse tri razmišljajo o novih potovanjih s posebnim poslanstvom.

S klikom TUKAJ boste zvedeli več o njihovem delu v Gambiji. Vabljeni k poslušanju!


HUMANITARNE ODPRAVE ŠTUDENTOV V AFRIKO

Jasmina Kozinc v prispevku na RTV SLO, ki si ga lahko ogledate s klikom TUKAJ (2:24 minuta).

Jasmina Kozinc

 


O PROSTOVOLJEM DELU V GAMBIJI NA PLANETU TV

 

 


POLETNI TABOR 2018 (PRVA EKIPA) 

Zanimiv prispevek našega prostovljca Patrika na Študent.si najdete s klikom TUKAJ.

poletni tabor 2018

 


SLOVENSKI ARHITEKTI V GAMBIJI

Izredno smo ponosni na sodelovanje s študenti in mentorji Fakultete za arhitekturo iz Ljubljane. Ne samo, da sodelujejo pri realizaciji naših ciljev za dejanske spremembe v življenjih posameznikov v Gambiji, vendar tudi slovenskim in tujim študentom omogočajo izredno bogato izkušnjo in popotnico za življenje! Takšna sodelovanja so zelo pomembna, saj ne gre le za izmenjavo znanj in izkušenj. Gre za pogum, sočutje, solidarnost in toleranco. Gre za povezovanje ljudi med celinami, premagovanje kulturnih in verskih razlik, odpravljanje predsodkov, zmanjšeanje nasilja zaradi drugačnosti hkrati pa vzpostavljanje mednarodnih odnoso in sklepanje novih prijateljstev, ki lahko doprinesejo k lepši prihodnosti.

Mednarodno povezovanje pomeni tudi razvoj inovativnih pristopov k učenju. S takimi projekti vzpostavljamo ravnotežje med učnim sistemom v razvitem in nerazvitem svetu. Mnenja smo, da je kombinacija obeh najboljša rešitev za zdravo in uspešno prihodnost. Mednarodno sodelovanje hkrati spodbuja razvoj lokalnih odnosov in aktivnosti, saj se v posamezno akcijo vklljučijo tudi starši, prijatelji, sorodniki in celotna lokalna skupnost.

Izboljšanje jezikovnih kompetenc zaradi komunikacije v angleškem jeziku je osnovna prednost našega sodelovanja. Navsezadnje pa preko mednarodnega sodelovanja spodbujamo mlade k ustvarjalnem razmišljanju v lokalnih in svetovnih okvirih.

Več o sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo, si lahko preberete s klikom TUKAJ.

arhitekti Gambija