POTOVANJE ZA VSAKOGAR

Potovanje v zahodno Afriko je primerno za vsakogar!

Za mlade  je to enkratna priložnost, da poleg potovanja v deželo nasmejanih ljudi, preizkusijo svoje zaveze do prostovoljnih dejavnosti in doživijo državo skozi oči domačina. Na ta način si prizadevamo razvijati solidarnost, medsebojno razumevanje in strpnost med mladimi. Mladi lahko s sodelovanjem v prostovoljnih dejavnostih poleg koristi za lokalne skupnosti, pridobivajo nova znanja in izkušnje, ki bodo izboljšale osebni, izobraževalni in strokovni nivo posameznika.

Za študente in tiste, ki ste ravnokar zaključili svoj študij je tovrstno potovanje lahko zelo pomemben korak in izkušnja, ki jo boste morda potrebovali za uspešno kariero in stabilno prihodnost. V kolikor si želite, preden začnete z iskanjem resne službe ali imate krajši premor med študijem, pridobiti dodatna znanja, obiskati Afriko in pri tem še nekomu pomagati, potem je to enostavno odlična priložnost za vas!

 

 

Potovanje je enostavno tudi odlična priložnost za pridobivanje novih prijateljev in poznanstev med lokalnim prebivalstvom in drugimi prostovoljci iz celega sveta. Ob spoznavanju kulturnih običajev, kulinarike, glasbe, lokalnega jezika so študenti bogatejši za doživetje, za izkušnje in dodatno znanje, ki jim ga ne more vzeti nihče. Vsi študentje prejmejo potrdilo o opravljenih prostovoljnih urah, ki ga lahko uporabijo pri prošnji in življenjepisu pri iskanju zaposlitve. Potovanje se vam bo obrestovalo in kmalu boste prišli do spoznanja, da se vam je splačalo!

Za mladoporočence, je to priložnost za začetek skupne poti, krepitev svoje veze, doživljanje sveta zunaj meja počitniških letovišč, spoznavanje destinacije preko lokalnih prebivalcev z zgodbami življenja skozi oči domačinov in hkrati nudenje skromne pomoči  sočloveku. Tradicionalna podoba poročnega potovanja vključuje počitnice na nedotaknjenih peščeno belih plažah, srkanje pijače na ležalniku pod palmo in pogled na kristalno čisto modro morje. Toda vedno več mladoporočencev se odloča za drugačna potovanja. Nekaj prostovoljnih ur z otroki opravljenih na medenih tednih ne boste nikoli pozabili! V zvezi s tem novim stilom medenih tednov mladi pari vlagajo v lokalno skupnost v izbrani destinaciji in hkrati v svojo novo zakonsko pot.  

Za pare, ki želijo zamenjati klasično dopustovanje s potovanjem in prostovoljnim delom v Afriki. Odlično je za pare, ki želijo okrepiti svojo vezo in se preizkusiti v prostovoljnem delu, za pare, ki praznujejo obletnico poroke ali pa želijo na poseben način sebi podariti darilo. Verjemite, da lahko na takem potovanju ponovno odkrijete lastnosti, ki so vas prevzele, ko sta se spoznala in vaju tako potovanje poveže na povsem drugačen način.

Za zaposlene,  ki si zaradi naporne službe in vsakodnevnih odgovornosti, želijo doživeti nekaj popolnoma drugačnega. Sprostitev izven običajnega sveta in pustolovščina sta dovolj dobra razloga za potovanje z namenom, če nič drugega. To niso ravno najbolj luksuzne počitnice vendar za manj denarja dobite in doživite veliko več! Zabavno od tega je načrtovanje kam iti in pri tem pridobivanje znanja o krajih, ki jih boste obiskali. In nepozabna izkušnja cele zgodbe, ki vključuje restavracije, kulturo, lokalne vasi in način življenja, vero in običaje, jezik in nakupovanje,… ter spoznanje, da ste poleg tega naredili še nekaj dobrega. Prednost programa Potuj Kot Prostovoljec za zaposlene je ta, da se lahko potovanja udeležite tudi za krajše obdobje (teden ali deset dni).

Za družine, je kombinacija dobrodelnosti in počitnic odlična ideja, preprosto zato, ker to pomeni skupno delo, zabavo, druženje, sklepanje novih prijateljstev in učenje za vso družino. Biti dobrodelen je enostavno, preprosto in zabavno. Starši vedno bolj vključujejo v tovrstna potovanja tudi otroke, da se že v mladih letih naučijo solidarnosti, spoštovanja do drugih, medsebojne pomoči in pravične delitve materialnih dobrin. Ne glede na starost otrok nikoli ni prepozno, da jih naučimo, kako se nekaterih stvari ne da kupiti z denarjem in da nas solidarnost bogati na drugačen način.

Preberite več …

Za samske ali solo potnike, “Potuj Kot Prostovoljec” je lahko velika prelomnica v življenju. Pozor! Potovanje vam lahko spremeni življenje. Je odlična priložnost za nova poznanstva, odkrivanje krajev in držav, preživljanje kvalitetnega časa z lokalnim prebivalstvom, okušanje lokalne kulinarike, ples ob ritmih lokalne glasbe in navsezadnje za iskanje samega sebe. Za samske je lahko krajši beg in umik pred težavami, ki so nastale ob tej situaciji. Morda potrebujete nekaj časa samo zase in želite za nekaj časa pozabiti na bližnje, službo, kraj v katerem živite. Potuj Kot Prostovoljec je prava odločitev. Poleg daljšega dopusta in uživanja v destinaciji boste naredili nekaj za druge in s tem seveda tudi za sebe.

 

Morda pa imate partnerja, ki ima različne interese in se odločita, da dopust preživita narazen? To še ne pomeni, da imate zakonske težave, nasprotno, takšno preživljanje dopusta vaju lahko po vrnitvi nazaj zbliža! Nekaterim parom prilega nekaj ločenih počitnic in zdi se, da je stvar deluje. Oba se odločita za destinacijo in aktivnost, ki si jo želita in tako pridobita malo osebnega prostora, se odpočijeta od nepopustljivih potreb, ki jih zahteva starševstvo in vsak naredi nekaj zase in še za druge.

Za skupine, je potovanje in prostovoljno delo enkraten način za oblikovanje prijateljstva poleg vseh drugih bogatih izkušenj, ki se dotaknejo skupine in vsakega posameznika. Posamezniki se s skupnimi ali različnimi interesi združijo v verske, družbene ali tematske skupine. Združujejo jih enaki cilji, s katerimi se odpravijo na potovanje z namenom. Projekt za skupinska potovanja, ki ga nudimo je poletni tabor, kjer nudimo izobraževanje otrok, deljenje hrane, organiziranje delavnic in izletov. Več o tem si preberite s klikom TUKAJ.

Za upokojence, ki so se že odpočili od trdega dela, ki so ga opravljali vrsto let, je program “Potuj Kot Prostovoljec” kot nalašč za popestritev morda že malce dolgočasnega in umirjenega življenja ob upokojitvi. Morda ni več tako zabavno, kot na začetku in potrebujete razlog za zgodnje vstajanje in ponovno želite prevzeti nase nekaj odgovornosti? Ali pa imate sedaj enostavno čas za potovanje in želite pomagati otrokom sveta?

 

Danes vedno več upokojencev išče načine, da se ponovno vključijo v skupnost in si prizadevajo, da svoj čas, izkušnje in znanje predajo in posvetijo otrokom, ostarelim, živalim.. Poleg dobrodelnosti obiščejo nove kraje, si vzamejo čas za druženje z lokalnim prebivalstvom, okušajo kulinariko in zaplešejo v ritmih lokalne glasbe. Neprofitne organizacije po svetu potrebujejo pomoč in čas prostovoljcev, nekatere od teh še posebej iščejo upokojence, saj so polni znanja, izkušenj in vajeni dela.

 

V kolikor želite obiskati državo kot prostovoljec, se družiti z ljudmi, ki jim pomagamo, obiskati šole ter poleg tega doživeti še lepote države, nam pišite na info@zaotrokesveta.com.