Področja prostovoljnega dela

Se zanimate za prostovoljno delo, pa ne veste, katero področje je primerno za vas? Ekipa Potuj kot Prostovoljec se trudi, da se vsako leto poveže z novimi, različnimi organizacijami v Gambiji, ki so aktivne na različnih področjih. Poleg dela v našem karierno-izobraževalnem centru se lahko tako odločite za delo na področju zdravja, varstva okolja in živali, fotografije, šivanja, plavanja, računalniških veščin, gradbenih del in še in še. Če v naboru naših programov kljub temu ne najdete področja, zanimivega za vas, nam sporočite, kakšno delo bi želeli opravljati. Pozanimali se bomo, ali vam željo lahko uresničimo.

Programi so zasnovani tako, da se nam lahko pridružite skoraj čez celo leto, razen v obdobju Ramadana in v času poletnih taborov, ki ostajajo stalnica in so primerni za vse, ki obožujete delo v skupini. Točne termine skupinskih odprav v letošnjem letu si lahko ogledate TUKAJ

Programi so primerni za ‘solo’ potnike, zaposlene, upokojence in seveda družine.

Dijakom in študentom nudimo možnost študijskega obiska na področju izobraževanja, fotografije in medijske produkcije, novinarstva, informatike, v laboratoriju in bolnišnici. Več informacij o študijskih obiskih si lahko preberete TUKAJ.

Če je za vas zanimivih več programov, nam pišite na  info@potujkotprostovoljec.si in se pozanimajte o prostih mestih  v izbranem terminu ter možnostjo kombinacije dela na več področjih.

Navedeni urniki dela so informativne narave in se lahko spremenijo zaradi prilagajanja lokalnemu koledarju in navadam oziroma zaradi prilagajanja ostalim članom odprave (v primeru skupinskih odhodov).

Vse programe izvajamo v sodelovanju s tujimi partnerji. Stroški potovanja so odvisni od dolžine trajanja prostovoljnega dela, tipa nastanitve in samega programa. Za natančne informacije nam pišite na info@potujkotprostovoljec.si.

POČITNIŠKI TABOR ZA OTROKE

Program je namenjen vsem, ki obožujejo delo z otroki in si želijo delati v živahnem okolju v katerem ne zmanjka idej za poučno in zabavno druženje.

UČNA POMOČ

Program je namenjen vsem, ki obožujejo delo z otroki in radi predajajo svoje znanje manjši skupini poslušalcev.

IZVEDBA TEČAJEV

Program je namenjen vsem, ki imajo ustrezno znanje na posameznem strokovnem področju (fotografija, računalništvo, krojaštvo, plavanje, marketing...) in z veseljem predajajo svoje znanje manjši skupini poslušalcev.

NOVINARSTVO IN MEDIJSKA PRODUKCIJA

Program je namenjen vsem, ki obvladajo osnove fotografije, uživajo v pisanju krajših člankov in imajo radi urnik, ki je razgiban čez cel dan.

VAROVANJE NARAVE IN OKOLJA, ZAŠČITA ŽELV

Program je namenjen vsem, ki obožujejo naravo in živali ter so naravnani k skrbi za okolje.

DELO NA PODROČJU MEDICINE (bolnišnica, laboratorij, fizioterapija)

Program je namenjen vsem študentom medicine in zdravstvene nege, študentom biokemije in laboratorijske biomedicine, študentom fizioterapije oziroma vsem samostojnim specializiranim delavcem na področju zdravstva, ki želijo svoje znanje deliti v zahodni Afriki.

ENOSTAVNA GRADBENA DELA IN UREJANJE OKOLICE

Program je namenjen vsem, ki bi želeli prispevati košček sebe pri nadaljnji izgradnji in trajnostnem razvoju karierno-izobraževalnega centra in radi opravljate lažja fizična dela.