Področja prostovoljnega dela

Se zanimate za prostovoljno delo, pa ne veste, katero področje je primerno za vas? Ekipa Potuj kot Prostovoljec se trudi, da se vsako leto poveže z novimi, različnimi organizacijami v Gambiji, ki so aktivne na različnih področjih. Poleg dela v našem vrtcu se lahko tako odločite za delo na področju zdravja, varstva okolja in živali, fotografije, kmetijstva, dela na podeželju, gradbenih del in še in še. Če v naboru naših programov kljub temu ne najdete področja, zanimivega za vas, nam sporočite, kakšno delo bi želeli opravljati. Pozanimali se bomo, ali vam željo lahko uresničimo.

 

Programi so zasnovani tako, da se nam lahko pridružite skoraj čez celo leto, razen v obdobju Ramadana in v času poletnih taborov, ki ostajajo stalnica in so primerni za vse, ki obožujete delo v skupini. Točne termine skupinskih odprav v letošnjem letu si lahko ogledate TUKAJ

 

Programi so primerni za ‘solo’ potnike, zaposlene, upokojence in seveda družine.

 

Dijakom in študentom nudimo možnost študijskega obiska na vseh spodaj navedenih področjih. Več informacij o študijskih obiskih si lahko preberete TUKAJ.

 

Če je za vas zanimivih več programov, nam pišite na  info@potujkotprostovoljec.si in se pozanimajte o prostih mestih  v izbranem terminu ter možnostjo kombinacije dela na več področjih.

 

Navedeni urniki dela so informativne narave in se lahko spremenijo zaradi prilagajanja lokalnemu koledarju in navadam oziroma zaradi prilagajanja ostalim članom odprave (v primeru skupinskih odhodov).

 

Vse programe izvajamo v sodelovanju s tujimi partnerji. Stroški potovanja so odvisni od dolžine trajanja prostovoljnega dela, tipa nastanitve in samega programa. Za natančne informacije nam pišite na info@potujkotprostovoljec.si.

POČITNIŠKI TABORI ZA OTROKE

Namen poletnih taborov je zagotoviti prijetno vzdušje za otroke in organizirati čim več športno aktivnih, ustvarjalnih, zabavnih in poučnih delavnic, ki jih prostovoljci izvajajo skupaj s pomočjo lokalnih učiteljev. Poletne tabore vsako leto obiskuje med 50 in 150 otrok starosti od 4 do 8 let.

UČNA POMOČ V VRTCU

Cilj predšolske vzgoje je pridobitev osnov, ki bodo otrokom koristile kot močna osnova za nadaljnje šolanje. Prostovoljci v vrtcu pomagajo kot pomočniki vzgojiteljev in samostojno vodijo nekatere delavnice in s tem izmenjujejo znanje in ideje za pripravo interaktivnega pouka za male nadobudneže.

MEDIJSKA PRODUKCIJA (FOTOGRAFI, FILMSKI USTVARJALCI, USTVARJALCI VSEBINE)

Pridružili se boste skupinam prostovoljcev na njihovem vsakdanjem delu in dokumentirali dogajanje bodisi skozi fotografski ali video objektiv.

PROSTOVOLJSTVO NA VASI

Odpotujte v oddaljeno vas in opravljajte delo na področju izobraževanja, medicine, agrikulture, športa ali lažjih fizičnih del skupaj s skupino prostovoljcev,

PROSTOVOLJSTVO SKOZI GLASBO

Pridružite se glasbeni odpravi in raziskujte državo skozi glasbo, ples, petje medtem ko delite svoje glasbeno znanje in izkušnje z lokalnimi skupnostmi.

VAROVANJE OKOLJA - GUNJUR

Gre za tip potovanja, ki vam omogoča močno vključenost v lokalno skupnost, saj živite in delate skupaj s člani lokalne skupnosti in člani nevladnih organizacij, ki se borijo za zaščito okolja in živali (predvsem želv).

ZAŠČITA ŽELV - GUNJUR

Ekipa, s katero boste delali, je ekipa gambijskih prostovoljcev, ki je izobražena in zelo zavzeta za varstvo okolja. Z njimi se boste udeleževali nočnih patrulj in ostalih aktivnosti za zaščito želv ter okolja.

DELO V BOLNIŠNICI

Izkusite delo v pogojih, kjer pomanjkanje medicinske opreme in znanja zahteva izjemno mero prilagodljivosti in iznajdljivosti in je ena izmed neprecenljivih izkušenj za študente in delavce v zdravstvu.

DELO V LABORATORIJU

Študentje biokemije in laboratorijske medicine ter usposobljeni delavci se lahko pridružite delu v laboratoriju ene najbolj obiskanih bolnišnic v državi.

DELO V ZASEBNI ZOBOZDRAVSTVENI KLINIKI

Opravljajte delo v zasebni zobozdravstveni kliniki in delo kombinirajte z ozaveščanjem o dentalnem zdravju v lokalnih vrtcih in šolah.

DELO NA PODROČJU FIZIOTERAPIJE

Opravljajte delo v rehabilitacijskem centru oziroma na podeželju, kjer je dostopnost storitev skoraj neobstoječa. Soočite se z izzivi, ki vas bodo pripeljali do fleksibilnosti, iznajdljivosti in hvaležnosti za razmere v katerih živimo.

DELO NA PODROČJU PSIHOLOGIJE

Pridružite se delu v psihiatrični bolnišnici oziroma centru za socialno varnost in prispevajte svoj košček za lepši jutri vaših pacientov.

DELO V VETERINARSKI KLINIKI

Pridružite se delu na zasebni veterinarski kliniki in spoznajte tehnike zdravljenja domačih živali v Gambiji.

ENOSTAVNA GRADBENA DELA IN UREJANJE OKOLICE

Program je namenjen vsem, ki bi želeli prispevati košček sebe pri nadaljnji izgradnji in trajnostnem razvoju karierno-izobraževalnega centra in radi opravljate lažja fizična dela.

DELO NA PODROČJU KMETIJSTVA

Opravljajte delo na eni izmed velikih kmetij ter se spoznajte z načini poljedelstva, lokalnimi pridelki ter skrbite za živali vmes ko uživate mir podeželja.

In to še ni vse! Če vas zanima biologija (preučevanje živali), turizem (sustainable-community based tourism), šport (nogometna akademija), ohranjanje kulturne dediščine, krojaštvo/šiviljstvo ali popoldanske delavnice za otroke in odrasle, nam pišite na info@potujkotprostovoljec.si! Kot vsako leto, tudi letos uvajamo nove programe. Postanite začetniki na svojem področju!